Discover facilitation! The art of leading meetings that create motivation, participation and results.

Program

Faciliteringsdagarnas idé är att professionella delar med sig till andra professionella. Kanske du är en av dem som vill dela med dig? 

Vi arbetar just nu med vårt program och ser fram emot att få presentera det fullständiga programmet för 2019 snart!

Våra värdar

Lorensbergs

Lorensbergs Organisationskonsulter

info@lorensbergs.se +46 31 340 80 09

Inspiratörer:

Aktör Edurainment B&W 2

Utveckla grupper och organisationer med hjälp av teater

Calle Stenlund, Helen Lindahl & Sofia Czinkoczky (Aktör Edutainment)

Vi är tre skådespelare, Calle Stenlund, Helen Lindahl och Sofia Czinkoczky, med improvisation som specialitet. 2006 startade vi Aktör Edutainment. Vår idé var och är att använda teater som ett verktyg för att utveckla grupper och organisationer. Vi  iscensätter våra kunders utmaningar, visioner och utvecklingsområden. Vi leder workshops och hjälper grupper att bli bättre på att kommunicera. I våra scener kombineras alltid humor och allvar som både engagerar och griper tag. Teatern öppnar  upp för samtal och igenkänningen som ger självinsikt och nya perspektiv. Vi utbildar även i konsten att stå på scen. Vi har själva utbildat oss massor under de år vi varit verksamma, så vi har fått olika specialområden inom retorik, facilitering och kommunikation.  Aktör Edutainments vision är att skapa möjlighet för människor att påverka sina liv. 

Jan Platander B&W

Deep-dives

Jan Platander

Using action methods and other creative and artistic input, I help organisations explore and understand current challenges and broaden their perspectives to find good solutions and steps forward. I add creativity and playfulness to the process, involving the whole person in reflection and learning. I like to say that I ”make space to make sense”. Action methods help activate and visualize relevant issues of the organisation, involving the whole group and strengthening their own creative resourcesWith seriousness and humor I trigger the responsibility and joy of improving workplaces and ultimately a better world. Indeed we are all co-Creators!

Lennart & Carina

Att facilitera med mig själv som verktyg

Lennart Wärmlind & Carina Livh

Hur kan vi facilitera utan ett körschema, utan en modell och utan att veta vad som kommer att hända? Hur kan vi vara i process med gruppen, fånga det som sker och omsätta det till stödjande interventioner som hjälper dem att bli medvetna om det som vill behöver bli upptäckt och att agera utifrån det?

Ibland har vi hög grad av kunskap och kontroll och kan förbereda och designa möten, workshops och utvecklingsprocesser utifrån det. Men ibland har vi inte det. Vi vet inte vad som är den egentliga frågan och vet därför inte heller hur vi ska jobba med den. Gruppen och vi behöver vara beredda på att upptäcka det under resans gång och beroende på vad som sker i varje nytt nu, välja väg i processen.

Som gestaltpraktiker tränas vi i ökad förmåga att vara närvarande i det som sker och att facilitativt stödja grupper i pågående process med oss själva som verktyg. Hur gör du det och hur gör vi det? Följ med på en workshop där vi upplevelsebaserat skapar erfarenheter och lärande kring just detta.